Evenimente culturale

Evenimente locale

Hramul comunei

Inca din vechime hramul se sarbatorea pe data de 29 august cand a fost sfintita biserica. Este unicul prilej cand toti arborenii. indiferent de locul in care se aflau in tara sau chiar strainatate, vin la rudele de la Arbore.
Dupa slujba religioasa locuitorii asista la stransura care se organizeaza pe te- renul de fotbal al comunei

Balul Gospodarilor

Se organizeaza a doua zi de Craciun si a ajuns la editia a patra. Locuitorii participa la bal imbracati in costume populare indifferent de varsta si isi invita prietenii din alte comune.
Are loc in incinta caminului cultural avand ca invitati speciali artisti consacrati.

Festivalul folcloric „Floare de Salcam”

Detinem o zona de 50 ha impadurita cu salcam, lucu care a dus si la infiintarea unui festival “FLOARE DE SALCAM” care se desfasoara in prima saptamana a lunii iunie, atunci cand salcamul infloreste. Festivalul, ajuns intre timp la a saisprayecea editie, a devenit o manifestare traditiilor artistice populare bucovinene.

OBICEIURI DE ANUL NOU

IROZII

Este o formatie compusa din 11 persoane: un capitan , patru domni, patru doamne si o pereche de mascati. Mascati sunt un barbat si o femeie; foarte rar sunt 2 barbate. Ceata de irozi este insotita in mod obligatoriu de o trupa de muzicanti. Toti sunt imbracati in frumoasele noastre costume populare pe care se afla margele de diferite culori si panglici viu colorate.